01222018Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τα Μαθηματικά είναι το πρόσχημα …

Οι μαθητές μας γράφουν

 Πριν λίγο καιρό, οι καθηγητές που συντονίζουν την Λέσχη μας, μας πρότειναν να

παρευρεθούμε στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης». Η πρότασή τους μας κέντρισε το ενδιαφέρον και μας προξένησε την περιέργεια.


το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στο EUROPEAN SCHOOL RADIO

European School Radio, δύο χρόνια μετά, πάνω από 160 σχολεία και πάνω από 1000 μαθητές /παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών συμμετέχουν και δίνουν το παρόν στην επίσημη πρώτη για το νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα του European School Radio, http://blogs.sch.gr/esrblog/ το πρώτο σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο  στην Ελλάδα!

Ανάγκη για νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια

Γράφει ο Μανόλης Ντουντουνάκης *

Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο πανεπιστήμιο και όλοι όσοι είναι αντίθετοι στον σημερινό νόμο δεν είναι υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης. Ο νόμος 4009 άνοιξε το δρόμο για την ανοικτή πολιτική συναίνεση του τριδύμου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Γιατί η παιδεία είναι το μέλλον μας

Τι είναι αυτό που οδήγησε τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις πενθήμερης διάρκειας από τη Δευτέρα 16/9/2013 με προοπτική ανανέωσης της απόφασης για συνέχιση τις επόμενες εβδομάδες;

«Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα»

 

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, ο εθνικός φορέας εφαρμοσμένης έρευνας για την οπτικοακουστική επικοινωνία στην Ελλάδα, υλοποιεί σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την πρώτη εμπειρική έρευνα με τίτλο «Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα».

Νεοφιλελευθερισμός και βαρβαρότητα, στην Εκπαίδευση

Γράφει ο Μανόλης Ντουντουνάκης

Η χώρα μετατρέπεται σε μια τεράστια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» με χαρακτηριστικά την ανεργία, την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και την περιβαλλοντική καταστροφή.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…»

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΚΡΙΤΙΚΗ  21 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι υπογεγραμμένο από 21 εκπαιδευτικούς – βαθμολογητές  του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας  στα Χανιά. Αφορά τα θέματα των πρόσφατων Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα αυτό. Στηρίζεται και προσυπογράφεται από την ΕΛΜΕ Χανίων.  Έχει ως εξής:

Δημόσιο, Δωρεάν, Πανεπιστήμιο και μνημόνια.

Γράφει ο Μανόλης Ντουντουνάκης

Η κυβέρνηση έχει στόχο τη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν, ανώτατης εκπαίδευσης και την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση της. Αυτό αποτυπώνεται στη φιλοσοφία των νέων νόμων (4009/11 και 4076/12), στο περιβόητο σχέδιο συγχωνεύσεων «ΑΘΗΝΑ», στο σχέδιο νόμου για τη Δια Βίου Μάθηση, στην επαγγελματική εξομοίωση των αποφοίτων των κολλεγίων με αυτών των Πανεπιστημίων, στη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, στις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων κλπ.

Αυτο-μόρφωση =Κατάρτιση ;

Γράφει ο    Αντώνης Αθ .Παπαδεράκης  Μαθηματικός

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου, το προς διαπραγμάτευση από τους υποψήφιους φοιτητές θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων δίνει την ευκαιρία μιας ευρύτερης συζήτησης και την ανάπτυξη γενικότερου προβληματισμού.