01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φύλλο 102 - Ιούνιος 2011

Ήθελα να είμαι παρούσα .Όχι μετά ψυχής ,θέλω να το ομολογήσω .Ίσως γιατί μου το ΄πανε και μένα τα ΜΜΕ .Η ψυχή όμως αντιστεκόταν.


Φύλλο 101 - Μάιος 2011

Έχω γράψει ,λέει ο εκδότης, γύρω στα εκατό κείμενα σε τούτη την εφημερίδα.Αναρωτιέμαι αν κάτι πρόσφερα σε όλους εκείνους που με διάβασαν.

2011

Εμείς, η τόσο-μέχρι πρότινος - ελπιδοφόρα γενιά των σαραντάρηδων, τι έχουμε να περιμένουμε, τι έχουμε να δώσουμε; Τι να ευχηθούμε σε μας ,στους γονείς και στα παιδιά μας ;

Φύλλο 100 - Απρίλιος 2011

Σας γράφω από εκείνη τη γωνιά του ελληνικού νότου που βρίσκεται μιαν ανάσα από το Ακούγιου .Μια περιοχή σεισμογενή και ταυτόχρονα επισφαλή .

Άγια νύχτα .Ένα παιδί αναστρέφει το ναδίρ των ανθρώπων .

Νύχτα.Ταιριαστή λέξη για τα φετινά Χριστούγεννα .Ο ένας κομήτης πέφτει μετά από τον άλλο στο έναστρο ελληνικό στερέωμα .Στρος Κάν ,Τρισέ ,Όλι Ρεν,Μέρκελ .Βροντές και αστραπές ταράζουν τον εθνικό  μας νήδιμο.

Ένας Φράκτης...

Είναι ο φράκτης στον Έβρο .Είναι και εκείνη η πινακίδα ,κάτω από ένα δέντρο,εκεί κοντά  χιλιοτρυπημένη , όπως και η αξιοπρέπεια εκείνων που πέρασαν ,που γράφει «Νεκροταφείο λαθρομεταναστών».

Κερνάω φασκόμηλο σε δόσεις

5 Νοεμβρίου 2010 .΄Εχουν πέσει τόσο πολύ οι προσδοκίες μας ; Ποιος έχει δίκιο ; Εκείνος που θέλει να πει όχι στο Μνημόνιο ,εκείνος που λέει ναι στην πόλη ,εκείνος που λέει πως όποιος δε λέει ναι στο Μνημόνιο λέει όχι στην εθνική προσπάθεια ;

Νέος γείτονας...

«Κυρία ,κυρία ο κήπος έχει πολλά χόρτα .Θέλει καθάρισμα .Εγώ δουλειά» .Δεν ήταν «το παιδάκι που πεινάει»,όπως λέει ο γιος μου .Ήταν ένας μελαμψός νεαρός ,μάλλον πακιστανικής καταγωγής .

Φύλλο 94 - Οκτώβριος 2010

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε από  τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.Τις εκλογές που αφορούν ό,τι συμβαίνει στο σπίτι, στο κατώφλι, στο δρόμο ,στα σκουπίδια  ,στο νερό  ,στα σχολεία ,στον ελεύθερο χρόνο μας .