12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Απάτη στο Διαδίκτυο

Στο προηγούμενο τεύχος της ΠΥΞΙΔΑΣ είδαμε για τις προσπάθειες της Εκκλησίας να προσεγγίσει τους πιστούς της μέσω ενός Η/Υ και κάμποσων μέτρων τηλεφωνικού καλωδίου. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε το κατά πόσο και αν είναι θεμιτά και έντιμα τέτοια μέσα ή όχι, εφόσον πλέον τελούνται και σοβαρότερα μυστήρια όπως γάμοι και κηδείες online.
Γενικότερα, το τί προσπαθεί να κάνει ο κόσμος μέσω internet, ξεπερνά κάθε δική μας φτωχή και ταπεινή φαντασία. Και πως θα ήταν δυνατό να μην προσπαθήσει να βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενος την ανωνυμία που παρέχει ως ένα μεγάλο βαθμό το internet. Δεν μιλάμε για τα νόμιμα αλλά για τα "παράνομα" χρήματα, μέσω τεχνασμάτων που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των έντιμων να εργαστούν και να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω internet, αφού μετατρέπουν τους χρήστες σε καχύποπτους και απρόθυμους καταναλωτές. Απάτες και επιτήδειοι παντού, ακόμη και στην Ελλάδα μας, που παρουσιάζει τόσο χαμηλά ποσοστά χρηστών και γενικότερα εξοικείωσης του κόσμου με το διαδίκτυο. 
Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα ειδησειογραφικού πρακτορείου, που αποτελεί ένα "ασήμαντο" και "ελάχιστο" δείγμα της κατάστασης που επικρατεί:

"Ελάτε ακόμη και με τους υπολογιστές σας!"

Ομολογουμένως μας προβλημάτισε το παρακάτω δημοσιευμένο στο www.pathfinder.gr άρθρο, που θα προτιμήσουμε να μην το σχολιάσουμε εμείς αλλά εσείς. Ρίξτε του μια ματιά!
 
Με την αποστολή να αυξήσει τον αριθμό των πιστών που παρακολουθούν τη θεία λειτουργία, ένα ποσοστό που συνεχώς μειώνεται, ένας ιερωμένος της αγγλικανικής εκκλησίας χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να φέρει τους ανθρώπους κοντά στο Θεό. Από την Ιαπωνία ως την Ουγκάντα, οι εικονικοί προσκυνητές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν την πρώτη Θεία λειτουργία της Μεγάλης Βρετανίας σε απευθείας σύνδεση. Οι κιθάρες, το τραγούδι και το οπτιμιστικό κήρυγμα της Κυριακής ήταν σε "ζωντανή" ραδιοφωνική μετάδοση στο Διαδίκτυο από τις εκκλησίες St. Philip και St. James στο Bath, 115 μίλια δυτικά του Λονδίνου. Από τα σπίτια τους, σε ολόκληρο τον κόσμο, όσοι παρακολουθούσαν συμμετείχαν στη λειτουργία. Μάλιστα, μέσω της ειδικά σχεδιασμένης ιστοσελίδας είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για τον ύμνο που θα τραγουδούσε η χορωδία με το πέρας της τελετής.

Πως να ξεκινήσετε σωστά την παρουσία της επιχείρησής σας στο Internet

Πολλές συμβουλές λέγονται και ακούγονται καθημερινά,  από ειδικούς και μη, όσον αφορά λόγους και τρόπους παρουσίας κάποιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Δεν πρόκειται να σταθώ στην αναγκαιότητα της παρουσίας αυτής, καθώς αυτό εκλαμβάνεται ως δεδομένο,  αναλογιζόμενοι τις απαιτήσεις της εποχής που διανύουμε αλλά και τις βάσεις μελλοντικών επενδύσεων που πρέπει να θέτει και να επενδύει κάθε ευσυνείδητη επιχείρηση.
            Η εισαγωγή και υποστήριξη μιας επιχείρησης  πρωτοεμφανιζόμενης στο Διαδίκτυο είναι καλό να γίνει σε συνεργασία με κάποια εξειδικευμένη εταιρεία που θα διαθέτει την ανάλογη πείρα και τεχνογνωσία, ενώ παράλληλα θα είναι αξιόπιστη και ικανή να την καθοδηγήσει σωστά και να εγγυηθεί την ανοδική της πορεία στον νέο αυτό χώρο δράσης.
            Όμως, είναι απαραίτητο και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τα παρακάτω πρώτα βήματα που οφείλουν να ακολουθηθούν ώστε να εξασφαλίσουν ένα σωστό ξεκίνημα.
 
1. Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή ενός ονόματος κατοχύρωσης, που θα αντιστοιχεί στην επωνυμία ή θα αντιπροσωπεύει την δραστηριότητά της επιχείρησης στην αγορά. Η διαθεσιμότητα των ονομάτων καθώς και η κατοχύρωσή τους γίνονται είτε μέσω της τεχνικής εταιρείας που θα έχει επιλέξει η επιχείρηση  να την εκπροσωπήσει και υποστηρίξει πλήρως στον  τομέα αυτό, και η οποία θα απευθυνθεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο αρμόδιο τμήμα κατοχύρωσης.

Επιτέλους ADSL

Και μετά πολλών κόπων και βασάνων, καυγάδων και παραπόνων, αιτημάτων και ανταιτημάτων, έφτασε η πολυπόθητη τεχνολογία ADSL και στην πόλη μας. Το τι σημαίνει ADSL είχαμε εξηγήσει αναλυτικότερα σε προηγούμενο άρθρο της ΠΥΞΙΔΑΣ. Από τη θεωρία στην πράξη όμως διαφοροποιούνται πολλά, αν όχι όλα. Και παρόλο που πολλά δεν είναι όπως τα περιμέναμε, δεν παύει να έχει ξεκινήσει. Ο πρώτος ISP που δήλωσε ότι μπορεί να παρέχει άμεσα συνδρομή Fast Internet ADSL ήταν η FORTHnet, δίνοντας παράλληλα αναλυτικές πληροφορίες, οδηγίες και διευκρινήσεις μέσω από το site της στο internet (www.forthnet.gr), καθώς και τιμοκατάλογο όλων των δυνατών επιλογών του χρήστη (384 kbps/ 128 kbps, 512 kbps/ 128 kbps, 1024 kbps/ 256 kbps).

Οδυσσέας - Ταξίδια - Διαδίκτυο

Η θάλασσα ήταν είναι και θα είναι για όλους τους παραθαλάσσιους λαούς ένας πειρασμός που δύσκολα νικιέται.  Οι αρχαίοι Έλληνες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση και πρόκληση της ανοιχτής υδάτινης έκτασης που απλώνονταν καθημερινά μπροστά τους ρίχτηκαν στην πάλη με τα κύματα, για να  σβήσουν τη δίψα τους για τη γνώση.  Χαρακτηριστικά αναφέρει στην Οδύσσεια ο Όμηρος για τον ήρωά του τον Οδυσσέα  "γνώρισε πολιτείες πολλές έμαθε πολλών ανθρώπων τις βουλές"  Εκτιμά δηλαδή ο ποιητής ιδιαίτερα τον Οδυσσέα, επειδή είναι πολυταξιδεμένος και γνωρίζει τα ήθη και τα έθιμα πολλών ανθρώπων.

Spamming (2)

Τα ενοχλητικα e-mail

Όπως είχαμε πει σχετικά και στο προηγούμενο τεύχος της ΠΥΞΙΔΑΣ, από τα πρώτα πράγματα που αναρωτιέται ένας νέος χρήστης στο διαδίκτυο, είναι πώς πάντα βρίσκεται κάποια πανέμορφη, πρόθυμη για όλα κοπέλα, να του στέλνει email και τον προσκαλεί να δει τις φωτογραφίες της. Και καλά να είναι άντρας και να θέλει.... Bρίσκονται και άλλοι βέβαια, που τον προσκαλούν να αγοράσει από ηλεκτρικές σκούπες, χτυπητήρια για φραπέ κλπ. ’γνωστες εταιρίες κάνουν απίστευτες "προσφορές" και καμία από τις εταιρίες που γνωρίζει ο χρήστης δεν του κάνει αντίστοιχες. Γιατί;


Κατασκοπεία στον Υπολογιστή μας

Η Αμερικανική εταιρία παροχής δικτύου EarthLink ανακοίνωσε την ύπαρξη κατά μέσο όρο περίπου 28 κατασκοπευτικών προγραμμάτων (spyware) σε καθένα από τους υπολογιστές που έχουν εξεταστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.
Το spyware είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για όλα εκείνα τα προγράμματα που "κρύβονται" σε έναν υπολογιστή χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη του και –συνήθως- καταγράφουν στοιχεία για τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του τελευταίου εν αγνοία του.
Μάλιστα, αυτού του είδους τα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί τόσο από πλευράς διεισδυτικότητας, ώστε οι νομοθέτες στις Ηνωμένες πολιτείες αναζητούν τρόπους να τα θέσουν εκτός νόμου, ή έστω να περιορίσουν το φαινόμενο.
Κρυφτούλι στο σκληρό δίσκο!

Αντιπολεμικά site

Το διαδύκτιο μέσα σε όλα έχει εξελιχθεί σε ένα από τους ισχυρούς πόλους αντίστασης, ενημέρωσης και οργάνωσης των κινημάτων γύρω από τον πόλεμο. Εμείς καταγράψαμε μια  σειρά από διευθύνσεις όπου αξίζει να βρεθείτε!  
 

Δωρεάν πρόσβαση σε πηγές εκμάθησης ξένων γλωσσών στο διαδίκτυο!

Το Lingu@net Europa (http://www.linguanet-europa.org/) είναι ένα πολυ-γλωσσικό κέντρο γλωσσικών πόρων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στο διαδίκτυο.

Παρέχει πληροφορίες και συνδέσμους προς ποιοτικούς διαδικτυακούς πόρους από όλο τον κόσμο, σχετικά με την εκμάθηση και τη διδασκαλία οποιασδήποτε σύγχρονης ξένης γλώσσας.

Το Lingu@net Europa υλοποιείται με τη συνεργασία 24 φορέων από 20 ευρωπαϊκά κράτη, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Lingua. Η πρόσβαση στο Lingu@net Europa είναι εντελώς δωρεάν: http://www.linguanet-europa.org/.

Προσεγγίσεις Εκπαίδευσης από απόσταση (e-learning)

Στις μέρες ακούγονται πολλά που αφορούν σπουδές ή σεμινάρια και γενικά μορφές εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου. Οι μορφές e-learning που βασίζονται στη χρήση του internet ταξινομούνται σε δύο γενικές κατηγορίες:
Σύγχρονη εκπαίδευση, στην οποία οι εκπαιδευόμενοι και ο εκπαιδευτής βρίσκονται ταυτόχρονα στο internet. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (real time) με τη μορφή διάλεξης από τον εκπαιδευτή και με δυνατότητες αλληλεπίδρασης μέσω ερωταποκρίσεων

Κλικάρουν στην Ύπαιθρο οι αγρότες της Κρήτης

Αναλογικά αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι αγρότες της Κρήτης για το πιλοτικό πρόγραμμα ‘ΥΠΑΙΘΡΟΣ’, την καινοτόμο υπηρεσία που έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.
Η ενημέρωση αφορά στα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα επιδοτήσεων, στις επιχειρηματικές ευκαιρίες, στις τάσεις της αγοράς, στις τιμές προϊόντων, στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα κ.α.

ADSL

Το ADSL είναι η πιο διαδομένη μορφή xDSL αυτή τη στιγμή. O όρος xDSL αναφέρεται στο σύνολο των διαφορετικών (και ασύμβατων μεταξύ τους) τύπων σύνδεσης, που μπορεί να είναι της μορφής: ADSL, HDSL, VDSL και που έχουν αναπτυχθεί για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. To πρόθεμα "A" στο ADSL δηλώνει "Ασυμμετρικό" το οποίο σημαίνει τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, έτσι ώστε, η μέγιστη δυνατή ταχύτητα να είναι διαθέσιμη για "downloading", που αποτελεί και την πιο συχνή δραστηριότητα του μέσου χρήστη. 

http://pyranxas.blogspot.com/

Λέγεται   pyranxas και είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα του Λυκείου Κολυμβαρίου. Παρότι θα ήθελε λίγο περισσότερη ενημέρωση μας άρεσε και επιλέγουμε εκτός από το εισαγωγικό των παιδιών ένα ενδιαφέρον κείμενο "Σχολείο, ΜΜΕ και διαφήμιση".

Ένα ταξίδι στο διαδύκτιο μέσα από τις σελίδες χανιώτικων οργανισμών και φορέων

http://www.venizelos-foundation.gr/

"Tο Eθνικό Ίδρυμα Eρευνών και Mελετών "Eλευθέριος K. Bενιζέλος" υπήρξε μία παλιά ιδέα του Mητροπολίτη Kισάμου και Σελίνου Eιρηναίου Γαλανάκη και συστάθηκε στις 26 Mαρτίου 2000 με πρωτοβουλία του Kοινωφελούς Iδρύματος "Aγία Σοφία" με τη συμπαράσταση της τοπικής Eκκλησίας, της Nομαρχιακής αυτοδιοίκησης Xανίων, του Δήμου Xανίων και φορέων της Kρήτης και της Ελλάδας γενικότερα. Yπήρξε το αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών της κοινωνίας των Xανίων και της Kρήτης γενικότερα να δημιουργηθεί στην πόλη, από την οποία καταγόταν ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός του 20ού αιώνα, ένα ίδρυμα πανελλήνιας εμβέλειας, κέντρο μελέτης του έργου και της εποχής του." Στο δικτυακό του τόπο μπορεί ο επισκέπτης να βρει πληροφορίες για τους σκοπούς τις δραστηριότητες και το ιστορικό του ιδρύματος.

Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Ανοικτό σε προσφορά και προοπτικές…
Η κοινωνία της γνώσης -η κοινωνία μας, όπως χαρακτηρίζεται για πολλούς- αποτελεί το σταυροδρόμι της επιστήμης με την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO η βιώσιμη δομή της κοινωνίας της γνώσης πρέπει να χτιστεί –πέρα των άλλων - με γνώμονα τον πυλώνα της συμμετοχικότητας.